Nieuws
15-03-2017
verslag Politiek Café: Energie & Voedsel van de toekomst
 
alle nieuwsberichten
 
Verkiezingen
16-03-2014
Presentatie kandidaten top 15 verkiezingslijst
 
alle verkiezings-items
 
Informatie - Moties en amendementen
  persbijeenkomst 'Terugdringen voedselverspilling'  
 
 
De motie “Terugdringen Voedselverspilling” is ingediend door Combinatie95 om de bewustwording onder Boxtelse bewoners van de enorme voedselverspilling in Nederland te vergroten.
 
In Nederland lijden gemiddeld 225.000 mensen per dag honger. Omgerekend komt dat voor Boxtel neer op ongeveer 400 mensen die niet dagelijks behoorlijk te eten hebben. Dat is extra schrijnend als je weet dat volgens de FAO (Food & Agriculture Organization van de VN) 1/3 van al het geproduceerde voedsel weggegooid wordt. Het is heel belangrijk om daar iets tegen te doen. Ten eerste zodat minder mensen honger hoeven te lijden maar ook omdat het met veel onnodige CO2 uitstoot gepaard gaat, veel drinkwater kost, veel energie verspilt en zelfs veel ontbossing tot gevolg heeft.
 
Deze motie is ondersteund door SP, Inbox, CDA, D66, PvdA/Groenlinks en de VVD. Samen hebben we restaurants, scholen en supermarkten bezocht met de vraag of zij, geheel vrijwillig, afspraken willen maken om een aantal maatregelen tegen voedselverspilling te nemen. Uiteindelijk hebben 35 ondernemers en bijna alle scholen het convenant met gezamenlijke afspraken ondertekend. Op 22 februari 2016 hebben we tijdens een gezamenlijk persmoment, nogmaals onderstreept dat we ons allemaal, ondernemers, scholen en raad, willen inzetten voor dit onderwerp. Combinatie95 gelooft dat politiek niet alleen in de raadzaal plaatsvindt, maar dat we samen voor verandering kunnen zorgen. Wij willen iedereen bedanken voor hun inzet tegen voedselverspilling.
 
artikel Brabants Centrum ©
 
Meer informatie:
Persbericht Motie
Motie Terugdringen Voedselverspilling
 
Klik foto voor vergroting!
 
 
 
REACTIEFORMULIER
 
Stuur ons uw reactie op bovenstaand bericht