Nieuws
15-03-2017
verslag Politiek Café: Energie & Voedsel van de toekomst
 
alle nieuwsberichten
 
Verkiezingen
16-03-2014
Presentatie kandidaten top 15 verkiezingslijst
 
alle verkiezings-items
 
Informatie - Actuele standpunten
  Triple E, commissie RZ 11 febr. jl.  
 
 
In de Commissie RZ van dinsdag 11 februari jl. werden de plannen voor de Kleine Aarde van ondernemer Tom Bade van Triple-E besproken.
 
Het moet (weer) een geheel zelfvoorzienende plek worden. Een soort mini kringloop, waar allerlei mensen tijdelijk aan kunnen deelnemen. Dat zal veel mensen inspireren om ook in de eigen omgeving meer zelfvoorzienend te worden en zo zal het gedachtegoed van DKA verder verspreid worden. Heel belangrijk in deze tijd is dat er geen enorme investeringen nodig zijn en dat er op termijn tot wel 25 banen kunnen komen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Voor de gemeente scheelt dit heel veel geld door vermeden uitkeringskosten, besparing op onderhoudskosten en huuropbrengst; het voordeel kan wel oplopen tot een miljoen euro per jaar. Kortom, People, Planet, Prosperity in optimale vorm.
 
In december werden de plannen nog vrijwel door alle partijen enthousiast ontvangen. Nu waren er veel partijen bang dat de nieuwe school niet zou passen. Peter van de Wiel moest meerdere malen uitleggen dat de gereserveerde ruimte meer dan voldoende is voor een brede school. Erger was dat door een enkele partij op een bijzonder onbeschofte manier gepoogd werd de goede naam en kredietwaardigheid van Dhr. Bade onderuit te halen. En ineens werd zelfs zijn mooie plan als luchtfietserij afgeschilderd ondanks zijn bewezen successen. Met zo'n behandeling zou iedere ondernemer boos weglopen. Al met al een beschamende vertoning van de Boxtelse politiek en hopelijk kan Peter van de Wiel Dhr. Bade overtuigen om toch door te gaan omdat dit beslist niet de mening van de Boxtelse burgers is (getuige de grote bijval in de poll van het BC en BD).
 
artikel Brabants Centrum
 
 
 
REACTIEFORMULIER
 
Stuur ons uw reactie op bovenstaand bericht