Nieuws
15-03-2017
verslag Politiek Café: Energie & Voedsel van de toekomst
 
alle nieuwsberichten
 
Verkiezingen
16-03-2014
Presentatie kandidaten top 15 verkiezingslijst
 
alle verkiezings-items
 
Informatie - Actuele standpunten
  Bouwen in Selissen?  
 
 
In de commissie Ruimtelijke Zaken is maandagavond 19 februari jl. het principeverzoek van projectontwikkelaar Inveniam over een bouwplan in Selissen besproken.
 
Ruim drie jaar is (kostbaar) onderzoek gepleegd door de gemeente om te komen tot een integraal uitbreidingsplan voor woningen in het gebied tussen Bosscheweg, de Dommel en de A2. Nadat college en Raad tot de conclusie kwamen dat ontwikkeling door de gemeente zelf financieel bij lange na niet haalbaar is, is overgegaan tot passieve grondpolitiek. D.w.z. dat andere partijen aangeboden wordt een bouwplan te maken.
 
Van alle marktpartijen is uiteindelijk alleen Inveniam in december 2012 aan de slag gegaan. Na een periode met intensief overleg tussen gemeente en Inveniam werd het plan toch op 3 juli 2013 door een stuurgroep o.l.v. toenmalig portefeuillehouder Van der Zanden afgekeurd. Onhaalbaar was de conclusie. Verbazingwekkend dus dat diezelfde persoon er ineens voor is, nu hij niet meer verantwoordelijk is.
 
Dat plan, dat bouwen in 4 fasen inhoudt, voldoet niet op vele fronten. In het plan moeten eerst, op reeds door Inveniam gekochte grond, 200 huizen gebouwd worden (fase 1), waarbij wijkontsluiting, geluidsnormen en geurcontouren zeer zwakke en risicovolle schakels zijn. Realisatie van fase 2, bebouwing van de Entree van Boxtel rondom de Bosscheweg, is hoogst twijfelachtig en tijdens de vergadering werd bekend dat Inveniam fase 3 en 4 zeker niet zal ontwikkelen.
 
Combinatie95 vindt met alle andere partijen dat een uitbreidingslocatie voor bouwen in Boxtel nodig is, maar dat het gepresenteerde plan helaas hiervoor niet de oplossing is. Peter van de Wiel heeft dat tijdens de vergadering voor de commissieleden zeer duidelijk uitgelegd. Meer informatie mogelijk bij Peter Manni
 
Klik foto voor vergroting!
 
 
 
REACTIEFORMULIER
 
Stuur ons uw reactie op bovenstaand bericht