Nieuws
15-03-2017
verslag Politiek Café: Energie & Voedsel van de toekomst
 
alle nieuwsberichten
 
Verkiezingen
16-03-2014
Presentatie kandidaten top 15 verkiezingslijst
 
alle verkiezings-items
 
Verkiezingen - Acties
  Combinatie95 organiseert ERFGOED-WANDELING  
 
 
Op zaterdag 8 februari 2014 organiseert COMBINATIE95 een erfgoedwandeling onder leiding van wethouder Peter van de Wiel. De wandeling start om 13.30 bij de ingang van Park Stapelen bij tegenover SintLucas aan de Grote Beemd te Boxtel. De basis van de identiteit van Boxtel en Liempde ligt in het erfgoed. De gemeente Boxtel heeft een lange traditie om erfgoed te bewaren en te beschermen.
 
Portefeuillehouder Peter van de Wiel heeft hier duidelijk zijn steentje een bijgedragen en wil hierover op een informele manier met de bewoners van Boxtel over praten. De wandelroute loopt over gronden die de basis hebben gelegd voor de Boxtelse geschiedenis namelijk de Dommel en kasteel Stapelen. COMBINATIE95 wil ook in de komende raadsperiode aandacht aan de Boxtelse monumenten en erfgoed blijven geven. Juist in moeilijke tijden is het van belang om aan lange termijn visies te blijven vasthouden. Immers ook jonge en nog niet geboren Boxtelaars hebben recht op hun basis voor hun Boxtelse identiteit.
 
Via subsidies van de provincie Noord-Brabant komt op dit moment erg veel geld naar Boxtel voor landschap en erfgoed. Het zijn gelden voor Het Groene Woud via de investeringen Landschap van Allure. Nu de aanvragen zijn gehonoreerd is het van belang dat er goed met deze gelden omgegaan wordt zodat de Boxtelse economie en de Boxtelse burger maximaal rendement heeft.
 
COMBINATIE95 heeft gekozen voor deze informele manier om juist ook van deze manier de mening van de Boxtelaren te horen. Raadslid Karel Voets en Ger van den Oetelaar zijn ook aanwezig om inhoudelijk op alle opmerkingen en vragen in te kunnen gaan. Iedereen is van harte welkom.
 
START plaats, zie onderstaande foto's
 
Klik foto voor vergroting!
 
 
 
REACTIEFORMULIER
 
Stuur ons uw reactie op bovenstaand bericht