Nieuws
15-03-2017
verslag Politiek Café: Energie & Voedsel van de toekomst
 
alle nieuwsberichten
 
Verkiezingen
16-03-2014
Presentatie kandidaten top 15 verkiezingslijst
 
alle verkiezings-items
 
Activiteiten - Thema-avonden
  Jongerenavond Combinatie 95 over veiligheid, Burgemeester maakt belangenafweging beach volleybal  
 
 
Vrijdagavond 15 nov.2013 jl. was burgemeester Buijs als gastspreker aanwezig op een thema-avond van de jongerenwerkgroep van Combinatie95. De burgemeester stelde zich op een informele wijze voor en liet blijken het goed naar zijn zin te hebben in Boxtel. Hij informeerde de jongeren over de organisatie van de veiligheid en de wijze waarop de politie tegenwoordig wordt aangestuurd. En passant vertelde hij dat hij zich sterk maakt om het politiebureau in Boxtel te behouden.
 
Burgemeester Buijs kreeg vervolgens een aantal stellingen voorgelegd. Een daarvan had betrekking op het voortzetten van het populaire beach volleybal toernooi op de markt. Omdat omwonenden daar bezwaren tegen geuit hebben, is het voortbestaan onzeker. De aanwezige jongeren lieten zeer duidelijk blijken dat deze activiteit zeker moet blijven bestaan. Burgemeester Buijs verwoordde dat hij voorstander van een levendig centrum is. Activiteiten van jongeren passen in zijn visie. Hij wil zich inzetten voor continuering van het beach volleybal toernooi en riep de jongeren op mee te denken om mogelijke overlast te beperken. De aanwezige jongeren waren blij met deze stellingname en zij vertrouwen er op het beach volleybal nog lang blijft bestaan
 
Leo Veroude informeerde de jongeren over het takenpakket en de werkwijze van de brandweer. Daarna was het tijd voor actie op het achterterrein van de brandweer kazerne. Enkele jongeren werden uitgenodigd om een in brand staande auto te blussen. Het waren met name de jonge vrouwen die deze klus klaarden. Met behulp van hydraulische werktuigen werden door andere jongeren een onder een auto liggend slachtoffer bevrijd.
 
De avond werd geleid door Jeroen Martens. In zijn dankwoord verwoordde hij het enthousiasme van de ruim vijfentwintig deelnemers over deze informatieve en spectaculaire avond. Hij bood burgemeester Buijs twee brandmelders aan voor zijn toekomstig huis in Boxtel. In lijn met het thema veiligheid bood hij aan de vrijwilligers van de brandweer een krat alcohol vrij bier aan.
 
Jongerengroep Combinatie95 / voor meer informatie; Rob van Abeelen, tel 06-40939966, e-mail robvanabeelen@gmail.com of Jeroen Martens, tel 06-20271513, e-mail jpt.martens@hotmail.com
 
Meer informatie:
persbericht aankondiging
presentatie Burgemeester M.Buijs
 
Klik foto voor vergroting!
 
 
 
REACTIEFORMULIER
 
Stuur ons uw reactie op bovenstaand bericht