Nieuws
15-03-2017
verslag Politiek Café: Energie & Voedsel van de toekomst
 
alle nieuwsberichten
 
Verkiezingen
16-03-2014
Presentatie kandidaten top 15 verkiezingslijst
 
alle verkiezings-items
 
Informatie - Moties en amendementen
  Winkelopenstelling en leefbaarheid ( Motie )  
 
 
Voor sommige partijen vormen deze twee onderwerpen geen combinatie, maar voor Combinatie95 wel! De discussie in de raad van 21 december spitste zich toe op de vraag naar de effecten van de winkelopenstelling op alle zon- en feestdagen naar de leefbaarheid in de wijken en dorpen.
 
Natuurlijk beseffen wij dat in vele plaatsen in Nederland gemeenten besluiten om hiervoor aan winkels vergunning te verlenen (maximaal 1 per 15.000 inwoners). Het hoort bij deze tijd. Ook Boxtel heeft op dit moment een vergunning verleend en er komt nog een tweede bij. Naast de vraag of het vanuit concurrentieoogpunt
 
Voor de winkels die uitgeloot zijn, maar ook en vooral voor de buurtsupers in de wijken en dorpen! Kunnen zij deze omzetverschuiving naar enkele grootmachten goed verstouwen? En wat als hun levensvatbaarheid in gevaar dreigt te komen. Heeft dat gevolgen voor de leefbaarheid in de wijken en dorpen? Ja, zeggen wij!
 
Natuurlijk maken veel mensen gebruik van de mogelijkheid om op zondag te winkelen. Maar staan deze mensen ook wel eens stil bij de gevolgen als hun eigen vertrouwde buurtsuper het loodje dreigt te leggen. De snelle boodschap doordeweeks, de super dichtbij voor de minder mobiele en oudere medeburger, de sociale contacten in de supermarkt, de bijdrage van de winkels aan het verenigingsleven, etc, etc. Het is niet voor niets dat Winkelcentrum Oosterhof en Ondernemersvereniging Liempde niet veel zien in de zondagopenstelling.
 
Als wij aan de ene kant veel geld stoppen in de wijken en dorpen vanwege de ontwikkelingsplannen, dan moeten we anderzijds ook stil staan bij deze effecten. Helaas kregen we binnen de coalitie geen steun van Balans en DPBL voor een motie om een onderzoek naar de effecten uit te voeren. Gelukkig bood burgemeester Frank van Beers de reikende hand en beloofde serieus te kijken naar de mogelijkheid van een onderzoek. Zo blijkt maar weer, bij de echt essenti
 
Meer informatie:
Motie onderzoek
 
Klik foto voor vergroting!
 
 
 
REACTIEFORMULIER
 
Stuur ons uw reactie op bovenstaand bericht